Pannon Esték

A Pannon Esték kulturális és ismeretterjesztő előadássorozat 2015 óta invitálja a helyi és környékbeli lakosokat egy-egy érdekes közéleti személyiség előadására. A közönséget hol maga a meghívott előadó, hol az est témája vonzza.

Vendégünk volt már Nádasdy Borbála író, Vekerdy Tamás pszichológus, de telt házas előadást hozott többek között Vámos Miklós, Müller Péter, Molnár Piroska és Leslie L. Lawrence estje is.

Felejthetetlen alkalom volt Bálint György, vagy ahogy az egész ország ismeri: Bálint gazda előadása. Különleges élményt hozott Berg Judit írónő is, aki az elődás napján a pannonhalmán működő általános iskola diákjainak is külön beszélgetéssel készült a Rumini című, kötelező olvasmány kapcsán.

 

A 2020-as évet Hanczné Dr. Lakatos Erika nyitotta a pálinkáról, Szenvedély és hungarikum címmel, pálinkakóstolóval.

 

A 2021-es évben a sok elmaradt előadás után Pásztor Erzsi színművésznő lebilincselő estjére is sor kerülhetett végre, valamint vendégünk volt  a Amburs Attila (A Viszkis) keramikus, aki életéről mesélt a közönségnek. 

 

A 2022-es évben vendégünk volt Lanczerdorfer Zsuzsanna néprajzkutató, Németh Lajos meteorológus és Dr. Gasparik Mihály őslénykutató, paleontológus, valamint Pál Feri atya előadását is hallhatta a közönség.

 

A 2023-as évad előadói voltak: Prof. Dr. Csányi Vilmos etológus, biológus valamint Lólé Attila.

 

A 2024-es év első előadója Dr. Mérő László volt, aki a Mesterséges Intelligenciáról tartott előadást.