Pannon Esték

 

A 2022-es évadban eddig Lanczerdorfer Zsuzsanna néprajzkutató és Németh Lajos meteorológus és Dr. Gasparik Mihály őslénykutató, paleontológus előadásait hallhatta a közönség.

 

Hamarosan a következő előadó kilétére is fény derül.

 

A Pannon Esték kulturális és ismeretterjesztő előadássorozat 2015 óta invitálja a helyi és környékbeli lakosokat egy-egy érdekes közéleti személyiség előadására. A közönséget hol maga a meghívott előadó, hol az est témája vonzza.

Vendégünk volt már Nádasdy Borbála író, Vekerdy Tamás pszichológus, de telt házas előadást hozott többek között Vámos Miklós, Müller Péter, Molnár Piroska és Leslie L. Lawrence estje is.

Felejthetetlen alkalom volt Bálint György, vagy ahogy az egész ország ismeri: Bálint gazda előadása. Különleges élményt hozott Berg Judit írónő is, aki az elődás napján a pannonhalmán működő általános iskola diákjainak is külön beszélgetéssel készült a Rumini című, kötelező olvasmány kapcsán.

Az előadás sikerét az is mutatja, hogy az érdeklődők mindig előszeretettel találgatják a jövő évad előadóit.

 

A 2020-as évet Hanczné Dr. Lakatos Erika nyitotta a pálinkáról, Szenvedély és hungarikum címmel, pálinkakóstolóval.
A 2021-es évben a sok elmaradt előadás után Pásztor Erzsi színművésznő lebilincselő estjére is sor kerülhetett végre. Vendégünk volt  a Amburs Attila (A Viszkis) keramikus, aki életéről mesélt a közönségnek.