Túráink

Gyalogos túrák

Egyéni túrázóinkat a környék erdőiben a piros, sárga és zöld jelzésű túraútvonalak várják. A környékbeli útvonalakoz a Sokoró/Cuha-völgye térkép nyújthat segítséget.

Városunknak három saját túraútvonala is van: piros, kék és zöld nyíl jelzéssel.

PANNONHALMI GYALOGTÚRÁK – TEMATIKUS TÚRASOROZAT

Tematikus túráinkat a környék erdeiben 2014-ben indítottuk útjára. Fontos célkitűzésünk, hogy a gyaloglás, mint egy lehetőség az egészséges életmód megőrzésére mellett, a velünk gyalogolók ismerjék meg a helyi termelőket, érdekességeket, vagy valamilyen fontos ügyre hívjuk fel a figyelmet vendégelőadóink segítségével.
Túráink tehát soha nem pusztán gyaloglásról, hanem valódi élményszerzésről szólnak, melyeken gyerekek és az aktív idős korosztály is részt vesz.

 

PANNONHALMI GYALOGTÚRÁK, SZÍVVEL-LÉPÉSSEL

 

Városunk három saját gyalogtúra útvonallal rendelkezik, piros, kék és zöld nyíl jelzéssel. Az útvonalak a Pannonhalma Porta területéről indulnak, a Fő téren, Gesztenyés horgon, Tóthegyen át. A legrövidebb, zöld jelzésű túra innentől elkanyarodik a kiinduló pont felé. A piros és kék jelzésű túrák az Illak erdőbe kalauzolják tovább a kicsit hosszabb túrára vágyókat, majd szintén a Portához térnek vissza.
A kellemes túrához a Tourinform irodában kérhető információ és a túrákhoz tartozó füzet városismereti játékkal.
Kerékpáros túrák

Környékünk erdőiben, a Sokoró és a Cuha-völgy változatos természeti környezetében a kerékpározást kedvelők is megtalálhatják a számukra megfelelő távot és terepet.

Az aktív kikapcsolódást keresők figyelmébe ajánljuk a Pannonhalma Porta látogatóközpont területén működő Stelvio kerékpáros központot, ahol szerviz és kölcsönző is működik. A nehezebb terepviszonyok legyőzéséhez és a környék határtalan felfedezéséhez E-bike-ok (elektromos rásegítésű kerékpárok) is kölcsönözhetők.
További részletekért kattintson: PORTA, Kerékpáros centrum

A környék felfedezéséhez a Sokoró/Cuha-völgye turista és kerékpárostérképet ajánljuk.

A Pannonhalmát és Győrt összekötő kerékpárút is a PORTA látogatóközpont épületeihez érkezik.

További útvonal ajánló:

1. Útvonal: Győr-Nyúl-Écs-Pannonhalma kerékpárút / Táv: 20 km

2. Útvonal: Győr – Nyúl – Écs – Pannonhalma – Tarjánpuszta – Győrasszonyfa – Táp – Nyalka – Pázmándfalu – Győr / Táv: 50 km

3. Útvonal: Győr – Győrújbarát – Tényő – Sokorópátka – Ravazd – Pannonhalma – Écs – Nyúl – Győr / Táv: 45 km

4. Útvonal: Győr – Nyúl – Écs – Pannonhalma – Ravazd – Sokorópátka – Tényő – Győr / Táv 45 km